Westtoer webinars

Corona thema webinars

We organiseerden een reeks van thematische webinars, gegeven door experts.  

Webinar gemist? Bekijk ze hier opnieuw

Zelf een suggestie voor een webinar?

Worstel je zelf nog in deze onzekere tijd met een bepaald thema? Laat het ons weten, dan bekijken we de mogelijkheid om daar een webinar rond te organiseren.

Neem een kijkje in de reeds voorbije webinars:

Webinar - Klantgerichtheid en het (laten) opvolgen van coronamaatregelen

Als straks je zaak/organisatie weer mag open gaan, zal dat mét strikt op te volgen maatregelen gepaard gaan. Klanten zullen zeker goesting hebben, maar misschien ook wel wat onzeker of zelfs angstig zijn.

In dit webinar kom je te weten hoe je hier klantgericht op inspeelt als organisatie. Je krijgt een hoop tips over hoe je je bezoekers op hun gemak kunt stellen, kunt ontzorgen en ervoor kan zorgen dat ze zonder al te veel poespas de maatregelen naleven.

 

Herbekijk dit webinar

Webinar - Creëer de optimale technische en organisatorische condities om straks coronaproof te zijn

 

In dit webinar gaan we in op wat je allemaal moet en kan ondernemen om je zaak of organisatie zoveel mogelijk coronaproof te maken. Je krijgt praktische info, concrete tips en voorbeelden uit de praktijk om de maatregelen rond social distancing en hygiëne zo goed mogelijk in de praktijk om te zetten.

Herbekijk dit webinar

Webinar - Financieel management in het kader van corona

Het financiële luik van de heropstart na corona. Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • afwegingen inzake rendabiliteit bij de heropening
  • hoe bijkomende extra kosten compenseren
  • welke openingsuren hanteren en de impact daarvan inschatten
  • prijszetting en nudging
  • liquiditeit en cash flow
  • hoe de personeelskosten en de vaste kosten beperken
  • kan mijn bedrijf nog wel zijn wie we willen zijn?

Herbekijk dit webinar

Webinar - Coronaproof activiteiten organiseren

Steden en gemeenten, logiesondernemingen en gidsen krijgen een antwoord op de vraag hoe ze activiteiten coronaproof kunnen organiseren. De experts vertrekken vanuit de algemene veiligheidsrichtlijnen van de overheid en passen deze toe op de voorbereiding van diverse activiteiten vanuit het perspectief van de organisatie, het personeel en de bezoekers. Er worden enkele voorbeelden uit de praktijk uitgewerkt.

Herbekijk dit webinar

Digitaal vragenuurtje - technische en organisatorische condities om 'coronaproof' te zijn

We organiseerden reeds het webinar 'Creëer de optimale technische en organisatorische condities in je organisatie om coronaproof te zijn' (deze kun je hierboven ook herbekijken). Omdat er nog heel wat vragen kwamen tijdens de sessie, wilden we hieraan tegemoet komen. Daarom organiseerden we een digitaal vragenuurtje rond dit thema.

In dit vragenuurtje kwamen heel wat vragen aan bod. Dit waren vragen over hoe je in de praktijk de maatregelen rond social distancing en hygiëne moet toepassen in je zaak/organisatie enz...

Herbekijk alle vragen én antwoorden in dit digitaal vragenuurtje

Webinar - Omgaan met annulaties en boekingen in coronatijd

In deze tijden van corona worden we volop geconfronteerd met annulaties, die vaak heel wat vragen en zelfs discussies met zich meebrengen. Daarom staat meester Charles Claeys (Monard Law) in dit webinar even stil bij de wettelijke rechten en plichten van uitbaters en klanten. Hierbij worden vragen behandeld als: wanneer is er sprake van overmacht, wat kan ingehouden worden, welke gerechtelijke gevolgen kunnen er zijn enz...? Daarnaast vinden we het ook belangrijk jullie te wapenen voor de toekomst en te informeren hoe de boekings- & annulatievoorwaarden optimaal geformuleerd kunnen worden.

Daarbij is het natuurlijk ook essentieel om de klantvriendelijkheid niet uit het oog te verliezen. Aansluitend gaat Karl Meyvis (Quattro Development) nog dieper in op hoe je dit klantgericht kan communiceren en hoe je als ondernemer slecht nieuws kunt brengen.

Herbekijk dit webinar

Webinar - Familievriendelijkheid in tijden van corona

In dit webinar gaan we op zoek naar veilige en familievriendelijke oplossingen in tijden van corona. Wat heeft een familie nodig om in deze ontregelende tijden te genieten van een ontspannen uitstapje? En hoe kan jij als ondernemer of organisatie hieraan tegemoet komen ondanks de maatregelen en beperkingen? Aan de hand van voorbeelden zullen snel uitvoerbare en low budget tips gegeven worden waar je als ondernemer meteen mee aan de slag kunt.

Herbekijk dit webinar 10 TIPS UIT HET WEBINAR OP EEN RIJ

Webinars Horeca Forma

Horeca Forma organiseerde een hele reeks webinars die je kunt herbekijken.

Herbekijk deze webinars

Webinars Horeca Vlaanderen

Ook Horeca Vlaanderen lanceerde enkele interessante webinars.

Herbekijk deze webinars

Deze webinars zijn een onderdeel van de Westtoer Corona Kit voor de heropstart van jouw onderneming.

Ontdek hier meer over de Westtoer Corona Kit

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF