Single use servings of herbruikbare bekers?

Om de verspreiding van het Corona virus te voorkomen, worden ‘single-use servings’ op grote schaal aangeraden. Voor cateringmaterialen voor drank op publieke evenementen (zoals plastieken drinkbekers) geldt er (al voor Corona) een verbod op het éénmalige gebruik (single use), tenzij 90% wordt ingezameld voor recyclage.
De oplossing hiervoor? Het gebruik van herbruikbare bekers. Maar wat met hygiëne en veiligheid? Veel organisatoren menen dat er zich hiermee een probleem stelt. Toch stelt OVAM nadrukkelijk dat dit niet het geval is, ook vandaag niet. In overleg met het FAVV maakte OVAM een corona FAQ op.


Raadpleeg de corona FAQ pagina   

Waar vind je herbruikbare bekers?

  • 25 West-Vlaamse steden en gemeenten en 3 afvalintercommunales in West-Vlaanderen bieden deze herbruikbare bekers reeds aan.
  • FARYS sloot een raamovereenkomst af met Ecocup voor het huren/aankopen/afwassen (start vanaf 17 augustus 2020).
  • Ook sommige West-Vlaamse kringwinkels hebben een uitleendienst.
  • Op de private markt zijn de 4 grootste verhuurders Ecocup, Goodless (Deinze), Cupconcept (Gistel) en Festicup.

Qua industriële afwasservice is wash-it de grootste, zij zullen in 2020 een industriële afwasstraat hebben in elke provincie in samenwerking met maakbedrijven www.wash-it.be

Naast algemeen advies  van het OVAM team duurzame events (groenevent@ovam.be) zijn er 2 consultants die de gemeente kunnen bijstaan bij het organiseren van hun evenementen.

 

Ben je nog op zoek naar nog meer praktische info m.b.t. een heropstart?

Ontdek nog meer info, webinars, veelgestelde vragen en nog meer

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF