De Leiestreek

Anzegem - Grijsloke

Observatieplatform
Op een helling voor het ontmoetingscentrum De Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem (Grijsloke) zal de gemeente Anzegem een houten observatieplatform realiseren. Vanop dit platform is er een mooi zicht richting Kaster, en zal naast recreanten ook schoolkinderen en bezoekers van het ontmoetingscentrum aanspreken.

 

Locatie: Gijzelbrechtegem - Anzegem
Indiener: Gemeente Anzegem
Provinciale steun: € 7.500 (*)
Status: Lopende

Anzegem - Tiegem - Meuleberg

Uitkijktoren
Met de realisatie van deze nieuwe uitkijktoren wenst de gemeente Anzegem een uniek uitzicht te bezorgen vanop 10 meter hoogte, op het uitgestrekte glooiende landschap.

 

Locatie: Meuleberg - Tiegem
Indiener: Gemeente Anzegem
Provinciale steun: € 148.990 (*)
Status: Nog te starten

Kortrijk - Sint-Maartenskerk

Kerktoren
De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is één van de opvallende bakens van de skyline van de stad. Het project wil de toren op permanente basis toegankelijk maken voor het grote publiek via investeringen in ontsluiting, veiligheid, verlichting, signalisatie en duiding. Vanop de rondgang rond de toren is er een 360° zicht op de stad en de ruime omgeving.

 

Locatie: Centrum Kortrijk
Indiener: Stad Kortrijk
Provinciale steun: € 150.000 (*)
Status: Start werken eind 2019

Roeselare - Bergmolenbos

Uitkijktoren
De groenpool ‘Bergmolenbos’ ontwikkelt zich stilaan tot een echt stads(rand)bos voor Roeselare. Het Stadsbestuur zal er op een heuvel ten zuiden van het Sterrebos een nieuwe landmark realiseren, in de vorm van een uitkijktoren. De constructie zal circa 30 meter hoog zijn, een zicht van 360° bieden op de ruime omgeving en gelegen zijn op de ‘lichtmeridiaan’ die over de Zilverbergsite loopt. Ontwerp: Atelier vík i.s.m. AE architecten en BACK architectenbureau

 

Locatie: Bergmolenbos - Roeselare
Indiener: Stad Roeselare
Provinciale steun: € 225.000 (*)
Status: Voorontwerp goedgekeurd

Wervik - Sint-Medardustoren

Kerktoren
Het project wil de kerktoren op permanente basis toegankelijk maken voor het grote publiek via investeringen in ontsluiting, veiligheid en duiding. Vanop de rondgang rond de toren (60 meter hoog) krijgt de bezoeker een subliem 360° zicht op de stad en de ruime omgeving.

 

Locatie: Sint-Medardusstraat, Wervik
Indiener: Stad Wervik
Provinciale steun: € 150.000 (*)
Status: Studiebureau / ontwerper aangesteld

(*) De genoemde bedragen zijn onder voorbehoud toegekend op basis van voorlopige kostenramingen.