PROFIT

Doel van het project

Met PROFIT (PROfessional Framework for Innovation in Tourism) werkt Westtoer de komende jaren aan een strategie voor innovatie met als doel de rendabiliteit van toeristische ondernemers aan de Kust te verhogen.

Zo zullen we via kennis- & expertise uitwisseling en een grensoverschrijdende aanpak inzetten op innovatieve methodieken zoals Big data, DNA bepaling, Service Design …
In dit project in het kader van het Interreg V 2 Zeeën programma slaan 8 Europese partners uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië de handen in elkaar.
Zo wil Westtoer het kusttoerisme een boost geven en er bovendien toe bijdragen dat we nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van onze bezoekers.

 

Het project:

In de komende jaren focussen we onder meer op BIG DATA voor toeristische ondernemers. PROFIT geeft ons een unieke kans om data van ondernemers, lokale en nationale overheden met 'open data' te combineren om meer inzicht te krijgen in zowel het gedrag als behoeften van de bezoekers aan de Kust. Naast het inzicht in interesses en gedrag van bezoekers, laat big data ook toe trends te spotten en verbanden te leggen. Deze informatie kan benut worden om bezoekers nog beter van dienst te zijn of om een nieuw gastenpotentieel aan te boren.
 
Concurrentievermogen in de toekomst gaat over het combineren van onze sterktes en focussen op wat onze bestemming uniek maakt.
In het kader daarvan gaan we het 'DNA van de Kust' bepalen. Zo kan de Kust zijn troeven maximaal uitspelen en kunnen alle stakeholders samen één verhaal vertellen.
Daarnaast wordt er een digitale innovatie toolkit met praktisch advies en inspiratie voor de KMO’s én een trainings- en coaching traject op maat van ondernemers uitgewerkt.
 
Met PROFIT hopen we ondernemers mee te nemen op een innovatief traject, een grensoverschrijdend innovatief netwerk voor ondernemers te creëren en nog meer gebruik te maken van alle beschikbare bronnen om het kusttoerisme te versterken.
 

 

Extra info:

  • Looptijd: Looptijd: 01/10/2016 – 30/09/2019
  • Regio: Kust
  • Programma: Interreg V 2 Seas Mers Zeeën programma
  • Het totale projectbudget bedraagt: € 2.915.773,30
  • Projectpartners: Westtoer, International Social Tourism Organisation (BE), Pas de Calais Tourism (FR), Chamber of commerce Opal Coast (FR), Visit Kent Limited (UK), Essex County Council (UK), HZ University of Applied Sciences (NL), Economische Impuls Zeeland (NL)

Contactpersoon

Eline Brutyn
Projectmanager Kust

+32 50 30 55 18
eline.brutyn@westtoer.be
Westtoer
Koning Albert I-laan 120
8200 Sint-Michiels

  Logo West-Vlaanderen

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF