Westtoer is tevreden over de heropstart van het toerisme

2020-06-04
Pers
Westtoer is tevreden over de heropstart van het toerisme

Het provinciebedrijf Westtoer is tevreden dat het toerisme kan heropstarten vanaf 8 juni. De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad is goed nieuws zowel voor het verblijfstoerisme als voor het dagtoerisme. “Reizen in eigen land is belangrijk dit jaar. Het is immers nog niet helemaal duidelijk welke landen hun grenzen zullen openstellen vanaf 15 juni. Elk land beslist individueel. De West-Vlaamse regio’s en Brugge presenteren ook in deze tijden unieke troeven voor een meerdaagse vakantie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De toeristische sector is klaar om de gasten te verwelkomen. De logiesuitbaters hebben grote inspanningen geleverd om de vakantiegangers te ontvangen. Alle toeristische ondernemingen en attracties volgen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Westtoer verwelkomt ook de opening van de pretparken vanaf 1 juli en de mogelijkheid om kleine events te organiseren tot 100 personen.

Logiesondernemers klaar voor de start
In de hele provincie West-Vlaanderen zijn de logiesondernemers goed voorbereid voor de start. Aan de Kust zijn de reservaties in campings, vakantiewoningen, vakantieparken en hotels traag op gang gekomen. Eerder gemaakte reservaties zijn blijven staan. De boekingen voor de zomer komen opnieuw voorzichtig binnen. Nu het groen licht is gegeven, onderlijnen de logiesuitbaters dat vakantiegangers met een gerust hart kunnen reserveren. Er is voldoende aanbod voor de komende maanden. De logiesuitbaters zorgen met de nodige aandacht voor de veiligheid ook nu voor een comfortabel verblijf aan zee.

Restaurants, cafés en strandbars
Westtoer is tevreden dat restaurants, cafés en strandbars kunnen starten. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De sector is enthousiast maar vraagt aandacht voor de beperkingen. De diverse ondernemingen hebben ook tijd nodig voor de opstart. Vanuit de federale en Vlaamse overheid is er nood aan extra doelgerichte maatregelen. We hopen dat deze voldoende zijn om deze sector overeind te houden.”

Steun aan de sector
De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer bieden relancesteun aan logiesondernemingen, private musea, attracties en toeristische infopunten. Men kan beroep doen op de provinciale steun om kosten die gemaakt zijn voor een veilige heropstart na de coronacrisis tot maximaal 50 procent te laten betoelagen. Voor de relancesteun is in totaal 2 miljoen euro beschikbaar. Dossiers kunnen ingediend worden tot 15 juni. Een tweede indieningsdatum is voorzien op 15 september 2020.

Extra communicatie over de Kust
Bij de start van het zomerseizoen realiseert Westtoer voor de Kust een extra communicatiecampagne in Vlaanderen en Wallonië. Naast de inspiratie om een verblijf aan zee te plannen, besteedt Westtoer deze zomer grote aandacht aan de praktische informatie over de Kust: veiligheid, drukte, mobiliteit en gastvrijheid zijn hierbij de kernwoorden. Ook de spreiding in tijd en ruimte zijn belangrijke aspecten bij de communicatie over de Kust in de komende maanden. 

Vlaanderen Vakantieland
Voor de campagne Vlaanderen Vakantieland werkt Westtoer samen met Toerisme Vlaanderen, de vier andere provincies, de kunststeden waaronder Brugge en Logeren in Vlaanderen aan een campagne om de heropstart van het toerisme te ondersteunen. Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer : “Moeilijke tijden creëren unieke kansen en samenwerkingsverbanden. De Vlaanderen Vakantieland-campagne wil een mindswitch tot stand brengen: we willen dat de mensen terug aan vakantie denken en dat ze Vlaanderen als een alternatieve bestemming voor een buitenlandse reis overwegen. Naast de Kust heeft onze provincie unieke plekken en logeeradressen in het Brugse Ommeland, de Leiestreek en de Westhoek.”

www.west-vlaanderen.be/toeristische-impulsen
www.westtoer.be

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF