West-Vlaanderen meer dan ooit gastronomische topprovincie

2019-09-19
Pers
Het Lekkere Westen
Voorstelling Het Lekkere Westen

Het Lekkere Westen: samenwerken - lokaal - duurzaam zijn dé nieuwe trends

Het Provinciebedrijf Westtoer lanceert de zesde editie van ‘Het Lekkere Westen’: 151 chefs presenteren de gastronomische troeven van West-Vlaanderen. Het Lekkere Westen noteert drie trends: lokaal, samenwerking en duurzaam. De West-Vlaamse chefs zijn toeristische ambassadeurs die graag hun toeristische tips prijsgeven. “West-Vlaanderen is meer dan ooit een gastronomische topprovincie. Het Lekkere Westen brengt de culinaire troeven samen die de vier regio’s en Brugge te bieden hebben. Grote en kleine adressen presenteren een unieke streekgastronomie. Hedendaagse chefs vertellen ook een authentiek verhaal”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De West-Vlaamse culinaire schatten zijn een meerwaarde voor het eigentijds toeristisch aanbod. Met 21 sterrenrestaurants, 190 restaurants met GaultMillau-notering en tientallen originele adressen vertelt West-Vlaanderen een bijzonder culinair verhaal. De 151 chefs uit Brugge, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek zijn geselecteerd door Westtoer en Horeca West-Vlaanderen.

Drie belangrijke trends
De nieuwe editie van het Lekkere Westen noteert drie trends: lokaal, samenwerking en duurzaam. Chefs uit eenzelfde regio werken meer en meer samen om de culinaire troeven van hun streek te promoten. De meeste adressen kiezen voor lokale producten, dikwijls uit de onmiddellijke omgeving en dagvers aangeleverd door lokale producenten. Ook een duurzame werkwijze met aandacht voor milieuvriendelijke aspecten staat vandaag hoog op de agenda. Sabien Lahaye-Battheu: “De hedendaagse West-Vlaamse chefs zijn toonaangevend en bewijzen hoezeer een authentieke aanpak een meerwaarde betekent voor het toeristisch imago van een regio.”  

Ambassadeurs
De chefs van Het Lekkere Westen zijn echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk magazine delen ze hun favoriete adressen en toeristische plekjes uit de streek. Op deze wijze inspireert de actie ook  potentiële toeristen om Brugge, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek te ontdekken.

Info: www.hetlekkerewesten.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF