Q-labels voor de Leiestreek

2019-03-12
Pers
Q-Label
Q-Label Leiestreek

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan tien toeristische ondernemingen en organisaties uit de Leiestreek een Q-label overhandigd. Eén nieuwe organisatie kreeg het kwaliteitslabel en aan negen toeristische actoren is een verlenging van het Q-label uitgereikt. Kwaliteit en klantentevredenheid zijn meer dan ooit belangrijke aandachtspunten voor de toeristische sector. In totaal hebben 31 toeristische spelers in de Leiestreek een Q-label.

In totaal hebben ruim 280 West-Vlaamse toeristische actoren het Q-label. Tijdens een korte opleiding krijgen de deelnemers inzicht in de aspecten die een impact hebben op de beleving van hun bezoekers. Westtoer reikt hen praktische tools en meetinstrumenten aan om alles in kaart te brengen en de tevredenheid van hun gasten te meten. Daarnaast leren de deelnemers van collega’s en wisselen ze ervaringen uit. Na de opleiding volgen er drie halve dagen begeleiding op maat door een coach ter plaatse. De coach helpt de deelnemers bij het klaarstomen van hun groeiplan. De deelnemers worden ook bezocht door een mystery of professional visitor.  

In 2019 wordt het label ook voor de eerste keer uitgereikt aan musea en attracties. Musea en attracties zijn naast logies, restaurants, cafés en toeristische infokantoren belangrijke trekpleisters voor bezoekers in West-Vlaanderen.

In de Leiestreek behaalde Eperon d’Or in Izegem dit jaar als eerste museum het kwaliteitslabel. Het label werd toegekend na een positieve evaluatie van het groeiplan en het mystery visit verslag.

Naast dit nieuwe label behaalden dit jaar ook negen organisaties hun verlenging voor drie jaar:

  • Toerisme Izegem
  • Toerisme Menen
  • Toerisme Roeselare
  • Toerisme Wervik
  • Bootel Ahoi in Kortrijk
  • Messeyne in Kortrijk
  • Parkhotel in Kortrijk
  • Rouge é Blanc in Ingelmunster
  • Vijfwegen in Roeselare

Op www.q-label.be vindt u alle West-Vlaamse toeristische ondernemingen en organisaties die het Q-label hebben.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF