Nieuwe wandelroute in provinciedomein De Palingbeek

2020-06-02
Pers
Wandelen
Nieuwe wandelroute in provinciedomein De Palingbeek

In aanloop naar de zomer lanceert Westtoer een reeks nieuwe fiets- en wandelproducten. Na het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen en de Stadswandelroute Izegem is het nu de beurt aan de Palingbeek wandelroute in het provinciedomein De Palingbeek in Ieper. Deze gloednieuwe landschapswandelroute is 12,4 kilometer lang en laat je kennismaken met de mooiste plekjes van het provinciedomein. Nu we onze zomervakantie voornamelijk in eigen land zullen beleven, vormt deze nieuwe route een belangrijke extra toeristische troef in de Westhoek.  

De Palingbeek wandelroute is de 57e landschapswandelroute van Westtoer in West-Vlaanderen. De route neemt je mee op ontdekking in het Ieperse Provinciedomein ‘De Palingbeek’ en toont je de mooiste natuurplekjes op het domein. Onderweg bots je op heel wat bezienswaardigheden uit de Eerste Wereldoorlog zoals de landartinstallatie CWRM en verschillende militaire begraafplaatsen. Ook de sterrenwacht, tal van speelelementen en het bezoekerscentrum ‘De Palingbeek’ liggen langs het traject. Er is eveneens een ingekorte wandelroute van 7,9 kilometer.

Alle informatie over deze lusvormige wandelroute vind je op de splinternieuwe kaart van het wandelnetwerk Ieperboog. Deze viertalige brochure omvat niet enkel de Palingbeek wandelroute maar ook het ganse wandelnetwerk Ieperboog en de Gasthuisbossen wandelroute. Daarmee is het de eerste netwerkkaart die alle wandelproducten binnen eenzelfde gebied bundelt. “Westtoer zal de volgende jaren alle wandelnetwerkkaarten op deze manier herwerken. Per wandelgebied zal er dan één overzichtskaart zijn met daarop alle knooppunten van het wandelnetwerk en de beschikbare lusvormige routes in de buurt,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

De Palingbeekwandelroute is apart bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Er zijn twee locaties van waaruit je de route kan aanvangen: het bezoekerscentrum De Palingbeek en de parking aan de Palingbeekstraat. Deze startpunten zijn makkelijk te lokaliseren dankzij de splinternieuwe startborden op het terrein.

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars (en fietsers) om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen (en fietsen) vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

De wandelroute is een initiatief van Westtoer APB, in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, het Regionaal Landschap Westhoek en Stad Ieper.

Praktisch
Alle informatie over deze wandelroute vind je terug op de wandelnetwerkkaart Ieperboog. Deze viertalige kaart kost € 8,00 en kan besteld worden via de webshop van Westtoer.

Ook op volgende plaatsen is de netwerkkaart beschikbaar:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF