Nieuwe stadswandelroute in Veurne

2017-03-27
Pers
Wandelen
Stadswandelroute Veurne

Op zaterdag 25 maart 2017 is de stadswandelroute Veurne officieel ingehuldigd. Via de 4,6 km lange route ontdek je één van de belangrijkste monumentensteden van de Westhoek. Het startbord werd onthuld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Franky De Block, de burgemeester van Veurne, Peter Roose en schepen voor toerisme, Celine Mouton.
 
De stadswandelroute start op de Grote Markt van Veurne, aan het Stad- en Landshuis. Via gezellige straten, steegjes en pleintjes ontdek je het historische centrum van de stad. Je passeert onder andere langs de Sint-Niklaaskerk, het Spaans Paviljoen, het Belfort, het Bisschoppelijk College en de Oude Vleeshalle. Het traject loopt door het stadspark ‘Sint-Walburga’ en het Vaubanpark. Tijdens de wandeling kun je ook genieten van een zicht over het Kanaal Nieuwpoort-Dunkerque en loop je langs de gezellige Jachthaven van Veurne.

Klinknagelbewegwijzering
De stadswandelroute is bewegwijzerd met meer dan 120 metalen klinknagels in de grond. Het silhouet van de Markt van Veurne staat op de klinknagels gegraveerd als historische afbeelding die de route typeert. Ze tonen de recreant op een discrete, maar duidelijke manier de weg.

Viertalige brochure
In de nieuwe brochure worden de verschillende bezienswaardigheden toegelicht in vier talen. Op deze manier kunnen ook de anderstalige toeristen meer te weten komen over al het bijzonders dat Veurne te bieden heeft. Aan de ommezijde van de brochure vind je een handige kaart waar het traject en alle bezienswaardigheden mooi op staan aangeduid.

Partners
De stadswandelroute Veurne is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de Stad Veurne.
 
Praktisch
Van de stadswandelroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost €2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF