Nieuwe stadswandelroute in Roeselare

2018-09-11
Pers
Wandelen
Nieuwe stadswandelroute in Roeselare

Op zaterdag 25 augustus 2018 is de stadswandelroute Roeselare officieel ingehuldigd. Ruim 150 klinknagels duiden op een vlotte manier de 8.5 kilometer lange centrumwandelroute aan. Naast erfgoed en architectuur ontdekken wandelaars ook de vele troeven van een dynamische stad. Een topper is alvast KOERS, het nieuwe Museum van de Wielersport. De viertalige brochure en het startbord zijn voorgesteld in aanwezigheid van alle betrokken partners.
 
De stadswandelroute in het centrum van Roeselare heeft een verrassend aanbod met erfgoed, architectuur en bezienswaardigheden. De route start aan het gloednieuwe KOERS, Museum van de Wielersport waar ook de dienst Toerisme zal gevestigd zijn. Tijdens de stadswandeling ontdek je bezienswaardigheden en architectuur terwijl je  flaneert langs de vele winkels, musea, galerijen, cafeetjes en restaurants. Je wandelt  door de Parkbegraafplaats, het Stadspark en het Noordhof of geniet aan de Kleine Bassin langs het water.
 
Bewegwijzering met klinknagels
Naast een viertalige brochure met uitleg over de bezienswaardigheden en een duidelijk plan met het traject is de route ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met metalen klinknagels waarop het standbeeld van Albrecht Rodenbach met de vliegende Blauwvoet staat afgebeeld. De klinknagels tonen de recreant op een discrete, maar duidelijke manier de weg. De stadswandelroute Roeselare is een herwerking van de erfgoedwandelroute Roeselare uit 2008 en de 24ste route in de reeks van erfgoed- en stadswandelroutes in West-Vlaanderen.
 
Partners
De stadswandelroute Roeselare is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Stad Roeselare.
 
Praktisch
Van de stadswandelroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF