Nieuwe stadswandelroute in Ieper

2019-06-24
Pers
Wandelen
Nieuwe stadswandelroute in Ieper

Op zaterdag 22 juni 2019 is de stadswandelroute Ieper officieel ingehuldigd. De 6,6 km lange route laat je kennismaken met de grootste blikvangers die de kattenstad te bieden heeft. Het startbord werd onthuld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Sabien Lahaye-Battheu, de burgemeester van Ieper, Emmily Talpe en schepen voor toerisme, Diego Desmadryl.

Laat je meeslepen in het indrukwekkende verleden van de stad via de historische gebouwen die je langs het parcours passeert. Je ontdekt heel wat gezellige steegjes, pleintjes en de groene Vaubanvestingen. Via de brouwerij Kazematten en de Menenpoort eindig je op de Grote Markt waar je in de musea nog meer te weten komt over Ieper.

Klinknagelbewegwijzering
De stadswandelroute is bewegwijzerd met metalen klinknagels in de grond. Het silhouet van de Lakenhalle en de Menenpoort staan op de klinknagels gegraveerd als historische afbeelding die de route typeert. Ze tonen de recreant op een discrete maar duidelijke manier de weg.

Viertalige brochure
In de nieuwe brochure worden de verschillende bezienswaardigheden toegelicht in vier talen. Op deze manier kunnen ook de anderstalige toeristen meer te weten komen over al het bijzonders dat Ieper te bieden heeft. Aan de ommezijde van de brochure vind je een handige kaart waar het traject en alle bezienswaardigheden mooi op staan aangeduid.

Partners
De stadswandelroute Ieper is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met de Stad Ieper.

Praktisch
Van de stadswandelroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost €2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF