Nieuwe Q-labels in Brugge en het Brugse Ommeland

2018-06-28
Pers
Q-Label
Nieuwe Q-labels in Brugge en het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer organiseerde in Brugge en in het Brugse Ommeland dit jaar opnieuw het begeleidingstraject rond kwalitatieve dienstverlening. Dit traject is bedoeld voor toeristische organisaties in de regio. Zes nieuwe organisaties mogen het Q-label uithangen in hun zaak. Daarnaast halen 10 huidige Q-ondernemers hun verlenging binnen.

Het kwaliteitstraject bestaat uit opleiding en individuele begeleiding op maat. De deelnemers stappen ook in een meetsysteem om de tevredenheid van hun gasten op permanente basis te meten. Daarnaast leren de deelnemers van collega’s en wisselen ze ervaringen uit tijdens de best practice.

De deelnemers werden bezocht door een mystery of professional visitor. Zij beoordeelden onder andere de vriendelijkheid, de gastvrijheid, de netheid, … . Na het indienen van een  kwaliteitsdossier en verdediging voor een jury, behaalden vijf toeristische ondernemingen en één bezoekerscentrum het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar. Alle ondernemingen met het Q-label staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan hun gasten.

Dit zijn de zes ondernemingen die dit jaar het kwaliteitslabel behaalden voor Brugge en het Brugse Ommeland:

  • Brugge: B&B Huyze Weyne, Restaurant Lobster Pot, Hotel Martin’s Brugge, Informatiecentrum Provincie West-Vlaanderen (Tolhuis)
  • Oudenburg: B&B StilVerlangen
  • Ruiselede: Restaurant De Nieuwe Lekkerbek

Naast deze nieuwe labels haalden 10 ondernemers hun verlenging binnen voor 3 jaar:

  • Beernem: B&B De Bergvallei, Vakantiewoning Hof ter Linde, B&B Het Soetewater
  • Brugge: Hotel Heritage, Restaurant Le Mystique, Vakantiewoning De Pepel, Hotel Prinsenhof
  • Jabbeke: B&B Lievejan, B&B Het Polderhof
  • Tielt: B&B Kanegem Onverbloemd

Op www.q-label.be vindt u alle 284 toeristische organisaties die intussen het Q-label behaalden.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF