Nieuwe Hoppelandfietsroute verkent prachtig stukje Westhoek

2020-10-29
Pers
Nieuwe Hoppelandfietsroute verkent prachtig stukje Westhoek

Westtoer presenteert de nieuwe Hoppelandfietsroute. Deze lus is 53 kilometer lang en voert je dwars door de glooiende Westhoek in en rond Poperinge en Vleteren. Je fietst langs imposante hoppevelden waar de ranken zich een weg naar boven banen. Onderweg spot je de brouwerijen die met deze hop ambachtelijke streekbieren maken. Voor de eerste keer maakt ook het kasteeldomein De Lovie deel uit van een fietsroute.

“Deze route laat fietsers uitgebreid kennismaken met Poperinge en Vleteren. Je ontdekt een fantastische bierstreek die heel wat extra te bieden heeft. Zo duik je in het groen in het Helleketelbos en in de Sixtusbossen. Je rijdt langs Watou waar je getrakteerd wordt op een streepje kunst. Onderweg geniet je van mooie vergezichten, zoef je over heerlijke afdalingen en ervaar je de stilte van de Westhoek. Je leert ook bij over de geschiedenis van de streek door de vele littekens van de Eerste Wereldoorlog die dit landschap tekenen”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Ontsluiting De Lovie
De Hoppelandfietsroute is de eerste recreatieve fietsroute die door het bosrijke kasteeldomein De Lovie loopt. Op het domein wonen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap of een andere beperking. Zij krijgen hier de nodige zorg en rust. Centraal op het domein staat een 19e-eeuws neoclassicistisch kasteel. Het Engelse parklandschap eromheen is beschermd als dorpsgezicht en maakt deel uit van de Sixtusbossen. Deze uitgestrekte bossen herbergen heel wat bijzondere fauna en flora. Ze zijn onder andere de thuishaven van de grootste reeënpopulatie van de Westhoek.

Brochure
Van de nieuwe fietsroute is een viertalige brochure met kaart beschikbaar. Hierop lees je meer over de highlights onderweg zoals het Hopmuseum, Talbot House, De Zonnegloed en bezoekerscentrum Lijssenthoek. De kaart verklapt ook waarom geen enkele andere gemeente meer bierprijzen in de wacht sleepte dan Vleteren.

Partners
De Hoppelandfietsroute is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en werd gerealiseerd in samenwerking met Stad Poperinge, de gemeente Vleteren, De Lovie en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Praktisch
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Van de fietsroute wordt een viertalige brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 3,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer en op volgende locaties:

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan fietsers (en wandelaars) om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het fietsen (en wandelen) vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de federale regering. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF