Nieuwe fietskaart Trappen en tappen in het Tieltse

2017-06-29
Pers
Fietsen
Nieuwe fietskaart Trappen en tappen in het Tieltse

Zomerfietsroute van het Brugse Ommeland

Westtoer presenteert de nieuwe fietskaart ‘Trappen en tappen in het Tieltse’. Deze gratis zomerfietsroute van het Brugse Ommeland presenteert de bieren van de streek en geeft tips voor proefadresjes in de gemeenten van het Tieltse. Er is keuze tussen twee fietslussen van 24 en 25 km in de groene omgeving, in centrum Tielt is een ommetje (1,5 km) uitgewerkt. Je kan de nieuwe brouwerij De Poes bezoeken (Tielt) of kennis maken met brouwerij Maenhout (Pittem).

De seizoensfietsroute presenteert twee fietstochten in de gemeenten van het Tieltse. Vanuit centrum Tielt ga je richting Ruiselede en Aarsele voor een fietslus van 24 kilometer of richting Pittem en Schuiferskapelle voor een lus van 25 kilometer. Fervente fietsers kunnen beide lussen combineren. Je ontdekt de bieren van de gemeenten die je passeert en de proefadresjes onderweg. De route brengt je ook naar bezienswaardigheden van de regio. Het Tieltse pakt uit met twee bezoekbrouwerijen, de nieuwe brouwerij De Poes (Tielt) en Brouwerij Maenhout (Pittem).

Bieren en brouwerijen in Tielt
De fietskaart kadert in het themajaar van Tielt rond bieren en brouwerijen. De stad pakt uit met zijn rijke biergeschiedenis, de recente Tieltse bieren, lekkere adressen en  bierevenementen. Restaurants en cafeetjes besteden bijzondere aandacht aan het bierthema. Een extra ommetje van 1,5 kilometer in centrum Tielt toont met infoborden het rijke café- en brouwerijverleden.

De kaart is gratis te verkrijgen bij de Diensten voor Toerisme of online te bestellen via www.brugseommeland.be.  

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF