Nieuwe fietskaart rond Boerenverhalen in Oudlandpolder

2018-05-24
Pers
Fietsen
Nieuwe fietskaart rond Boerenverhalen in Oudlandpolder

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert een nieuwe gratis fietskaart voor het Brugse Ommeland. Op de kaart ‘de Oudlandpolder - een bijzonder boerenverhaal’ staan 2 fietsroutes op het fietsnetwerk van 32 en 42 km. De infoborden onderweg vertellen de bijzondere boerenverhalen. De kaart geeft ook extra hoeve-tips en toont leuke stopplaatsen voor onderweg.

De polders van Zuienkerke, Blankenberge en De Haan vormen samen de Oudlandpolder. Het is een van de laatste regio’s in Vlaanderen waar je een ononderbroken horizon kan zien. Het ontstaan van dit polderlandschap is nauw verbonden met de zee en de landbouwsector. De 2 uitgewerkte fietsroutes op de gratis kaart leiden fietsers door het gebied via 2 routes op het fietsnetwerk van 32 en 42 km. De infoborden onderweg vertellen de bijzondere boerenverhalen en tonen waar het voedsel vandaan komt. Op de kaart staan ook hoeve-tips waaronder leuke logeeradresjes op de boerderij, hoevewinkels, hoe je je hoevepicknick reserveert en waar je streekproducten op de menukaart vindt. Zo kan iedereen proeven van dit bijzonder boerenverhaal.

Een bijzonder boerenverhaal
De fietskaart is gebaseerd op de historische publicatie 'De Oudlandpolder: een bijzonder boerenverhaal', een initiatief van het samenwerkingsverband ‘de Oudlandpolder’ en de landbouwpartners*. Het boek brengt op interessante wijze de agrarische identiteit van het gebied in beeld. De infoborden presenteren ter plaatse boeiende weetjes uit dit naslagwerk. Wie een van beide fietsroutes aflegt en aandachtig de borden leest, kan deelnemen aan de wedstrijd. Elke deelnemer krijgt gratis het boek toegestuurd door de Provincie West-Vlaanderen en maakt kans op een van de waardebonnen.

De fietskaart is gratis te verkrijgen bij de diensten toerisme van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke. De kaart online bekijken, bestellen en meedoen aan de wedstrijd kan via www.brugseommeland.be/oudlandpolder.

*Provincie West-Vlaanderen, Blankenberge, De Haan, Zuienkerke i.s.m. Landelijke Gilden, Inagro vzw en Centrum Agrarische Geschiedenis vzw.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF