Nieuwe erfgoedwandelroute in Westende

2016-06-20
Pers
Wandelen
Erfgoedwandelroute Westende

De erfgoedwandelroute Westende is officieel ingehuldigd op zaterdag 18 juni 2016. Ruim 100 klinknagels duiden op een vlotte manier de vier kilometer lange route aan. De nieuwe brochure en het startbord zijn voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Franky De Block, burgemeester van Middelkerke Janna Rommel-Opstaele en schepen van Toerisme  Michel Landuyt.
 
De erfgoedwandelroute Westende gaat van start aan Villa les Zéphyrs, de voormalige vakantiewoning van de Gentse familie Muyshondt. De route neemt je mee langs de vele getuigen van Westendes mondaine verleden. Via de Zeedijk ontdek je het majestueuze Grand Hôtel Belle-Vue. Naast historische bezienswaardigheden passeert de wandelroute ook enkele hedendaagsekunstwerken waaronder ‘De Caterpillar #5bis’ en ‘De Olnetop’. Via rustige wandelpaden door de Warandeduinen keer je terug naar het centrum, genietend van een stukje natuur.
 
Klinknagelbewegwijzering
Naast een nieuwe brochure met uitleg over de verschillende bezienswaardigheden aan de ene zijde en een duidelijk plan met het traject aan de ommezijde is de route nu ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met  metalen klinknagels waarop het Grand Hôtel Belle-Vue staat afgebeeld. De erfgoedwandelroute Westende is de zevende erfgoedwandelroute aan de Kust die met klinknagels bewegwijzerd is. Ze tonen de erfgoedliefhebber op een discrete, maar duidelijke manier de weg.

In de loop van de volgende jaren zullen alle erfgoedwandelroutes aan de Kust bewegwijzerd worden.
 
Partners
De erfgoedwandelroute Westende is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Gemeente Middelkerke.
 
Praktisch
Van de erfgoedwandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF