Nieuwe editie van het Weekend van het Volkscafé

2016-03-22
Pers
Copyright Westhoek
Weekend van het Volkscafé

Op 16 en 17 april presenteert het provinciebedrijf Westtoer in de Westhoek de vierde editie van het Weekend van het Volkscafé. Meer dan 80 cafés in de Westhoek en Pays de Flandre presenteren een meer dan authentiek programma. “Het Weekend van het Volkscafé is een uitstekende gelegenheid om de unieke couleur locale in de Westhoek te ontdekken”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.
 
Tijdens de vorige editie van Weekend van het Volkscafé heeft dit unieke evenement een prijs van de Federatie van Belgische Drankhandelaars ontvangen. Naast de belangrijke rol binnen het sociaal weefsel van een gemeenschap zijn de volkscafés ook unieke ontmoetingsplaatsen. De uitbaters vormen vaak de eerste kennismaking met een regio of stad en bieden zo toeristen, maar ook inwoners een brede kijk op het pallet aan toeristische mogelijkheden. Door die functie is elk café een katalysator van lokale economie en toeristische info.
 
Wisselbeker Marcel & Maria
Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de spots door een mix van bijzondere momenten,  extra evenementen zoals volkssporten, streekmarkt, café chantant, de quiz van het Weekend van het volkscafé, Vlaamse kermis en fietstochten. Uniek blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Toppers zijn eveneens de excellente bieren uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren.
Nieuw dit jaar is de ‘Wisselbeker Marcel & Maria’ die wordt uitgereikt aan de meest authentieke adressen.
 
In de grensoverschrijdende Westhoek
Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren zijn ooit met dit weekend gestart en krijgen voor deze vierde editie het gezelschap van Ieper, Veurne, Wervik, Zonnebeke en Diksmuide. De succesvolle samenwerking tussen Westhoek en Pays de Flandre wordt in deze vierde editie nog verder uitgewerkt.   
 
Alle info:
www.weekendvanhetvolkscafe.be
www.facebook.com/weekendvanhetvolkscafe
 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF