Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

2018-04-23
Pers
Wandelen
Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: Velden en Meersen. Het situeert zich in de groene regio ten oosten van Brugge en biedt een goede mix tussen natuur, landschappen en historische bezienswaardigheden. Het netwerk werd op zaterdag 21 april 2018 in aanwezigheid van alle partners geopend in de Assebroekse Meersen.

Elf West-Vlaamse wandelnetwerken                                                                               
Velden en Meersen is het elfde wandelnetwerk dat door Westtoer gerealiseerd is in de Provincie West-Vlaanderen en het tweede wandelnetwerk in het Brugse Ommeland. Het strekt zich uit over Brugge, Steenbrugge, Ver-Assebroek, Sijsele, Moerbrugge en Oedelem. In het wandelnetwerk worden paden en wegels geïntegreerd en met elkaar verbonden.

De naam van het wandelnetwerk verwijst naar de historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg die door het nieuwe wandelnetwerk ontsloten worden.

“Stilte, natuur en beleving voor families. Het is de combinatie van leuke picknickplekjes, speelmogelijkheden, de bosrijke omgevingen, de historische landschappen, het uitgebreide aanbod aan autovrije paden en cultuurhistorische toppers die dit wandelnetwerk de moeite waard maakt”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

88 knooppunten en 115 km wandelplezier
Het nieuwe wandelnetwerk is goed voor 115 kilometer wandelpaden en telt 88 knooppunten. De signalisatie gebeurt conform de normering van Toerisme Vlaanderen en is uitgevoerd in twee richtingen. In totaal zijn 388 houten palen geplaatst en 908 bewegwijzeringsbordjes opgehangen. Op zeven strategisch gekozen locaties zijn viertalige informatieborden over het wandelnetwerk voorzien.

Partners
Het wandelnetwerk Velden en Meersen is een initiatief van Westtoer apb en het Brugse Ommeland in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap Natuur en Bos, de Vlaamse Waterweg nv, Stad Brugge, Stad Damme, gemeente Oostkamp, gemeente Beernem en Natuurpunt. Het wandelnetwerk is gerealiseerd met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen in het kader van het impulsprogramma Fiets- en wandelnetwerken 2016.

Promofilmpje: www.youtube.com

Praktisch
Van het wandelnetwerk wordt een wandelkaart uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier. Deze kost € 6,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF