Nieuw wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen in het Brugse Ommeland en de Leiestreek

2020-04-29
Pers
Wandelen
Wandelnetwerk Poelberg - Meikensbossen

Twaalfde West-Vlaamse wandelnetwerk

Nu het er steeds meer naar uitziet dat we de komende zomer vooral in eigen land zullen doorbrengen, lanceert Westtoer een reeks nieuwe fiets- en wandelproducten. Eerste in de rij is het nieuwe wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen, het twaalfde wandelnetwerk in West-Vlaanderen. Het netwerk ligt in het hart van de provincie, op de grens tussen Tielt en Dentergem en verbindt de toeristische regio’s het Brugse Ommeland en de Leiestreek met elkaar.

Natuur, landschappen en historische bezienswaardigheden typeren dit nieuwe wandelnetwerk. Het netwerk omvat de 45 meter hoge Poelberg met de Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen. De glooiende streek, vele vergezichten en charmante kapelletjes zorgen voor een extra dimensie.

Het nieuwe wandelnetwerk is goed voor 15 kilometer wandelpaden en telt 23 knooppunten. Het laat omgevingsrecreanten toe om korte ommetjes te maken tijdens hun uitstap. De signalisatie onderweg gebeurt volgens de normen van Toerisme Vlaanderen en is uitgevoerd in twee richtingen. Op drie strategisch gekozen locaties zijn viertalige informatieborden over het wandelnetwerk voorzien.

“Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen blijven werken aan recreatiemogelijkheden dicht bij huis. De realisatie van dit lokale wandelnetwerk past perfect in deze strategie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. “Momenteel kunnen de lokale inwoners al gebruik maken van het wandelnetwerk. We hopen dat alle West-Vlamingen en toeristen binnenkort kunnen genieten in deze prachtige streek.”

Eens de normen versoepelen, kunnen niet enkel inwoners van de streek maar ook (dagjes)toeristen het netwerk verkennen. De netwerkkaart is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer (€ 5).

Het provinciebedrijf Westtoer vraagt aan wandelaars (en fietsers) om rekening te houden met de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis. Richtlijnen bij het wandelen (en fietsen) vind je op www.westtoer.be/coronavirus. Afhankelijk van de evolutie worden de maatregelen aangepast. Westtoer ondersteunt de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Het bestrijden van het virus is de grootste prioriteit en ook in het belang van het toerisme op middellange en lange termijn.

Het wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen is een initiatief van Westtoer apb, het Brugse Ommeland, Toerisme Leiestreek, het Agentschap Natuur en Bos, Stad Tielt, gemeente Dentergem, Stad-Land-schap ‘t West-Vlaamse hart en werd gerealiseerd met de steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Praktisch
Van het wandelnetwerk wordt een wandelkaart uitgegeven in scheurvrij en waterbestendig papier. Deze kost € 5,00 en is door de huidige COVID-19 maatregelen momenteel enkel online verkrijgbaar via de webshop van Westtoer: shop.westtoer.be

Bij het heropenen van de toeristische diensten zal de kaart onder meer beschikbaar zijn op de volgende plaatsen:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF