Nieuw begeleidingstraject voor West-Vlaamse toeristische ondernemers

2019-10-07
Pers
Nieuw begeleidingstraject voor West-Vlaamse toeristische ondernemers

De provinciebedrijven Westtoer en POM West-Vlaanderen starten een nieuw begeleidingstraject voor reca- en logiesuitbaters in West-Vlaanderen. Binnen het Europees EFRO-project ‘Toeristische Businessmodellen Booster’ versterken toeristische ondernemers hun concept via opleidingen en coaching.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Veel toeristische ondernemers in West-Vlaanderen schrijven slechts één keer een businessmodel. Omdat de toeristische sector snel evolueert, is het belangrijk om een businessplan af en toe bij te sturen. Er zijn vandaag heel wat nieuwe technologieën en actuele thema’s die leven bij de toerist. Het is belangrijk dat toeristische ondernemers inspelen op die veranderingen. Via dit traject zullen we 50 reca- en logiesuitbaters een slim businessmodel helpen opstellen. Zo moderniseren we de sector. De begeleiding zal bovendien gratis zijn.”

Nieuwe trends en evoluties
Het Europees project ‘Toeristische Businessmodellen Booster’ onderzoekt de laatste innovaties en trends in het toeristisch landschap. Thema’s zoals technologie, duurzaamheid, big data, blurring en deeleconomie staan centraal. Ook uitdagingen in de toeristische sector zoals de arbeidsintensiteit en de seizoensgebondenheid komen aan bod. De resultaten van het onderzoek worden met de lokale West-Vlaamse ondernemers gedeeld en helpen hen bij het versterken van hun concept.

50 toeristische ondernemers (logies en reca) krijgen persoonlijke begeleiding van ervaringsdeskundigen en experts. Er is advies op vlak van marketing, management en HR en er wordt extra aandacht besteed aan duurzaam ondernemen. Het doel is dat de ondernemers tot een opgefrist businessplan komen dat ‘future proof’ is. Ook na afloop van het gratis begeleidingstraject kunnen ondernemers hun businessplan blijven verfijnen.

Op 14, 15, 21 en 22 oktober zijn er vier gratis informerende inspiratiesessies over het traject in De Haan, Kortrijk, Ieper en Torhout. Daarna kunnen toeristische ondernemers zich inschrijven voor het effectieve begeleidingstraject via Westtoer.  

Het EFRO-project Toeristische Businessmodellen Booster is een partnership tussen Westtoer, POM West-Vlaanderen en Hogeschool VIVES.

Meer info en inschrijven via margot.lecluyse@westtoer.be.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF