Meer aandacht voor toeristische info in kustcampings en vakantiecentra

2019-07-01
Pers
Meer aandacht voor toeristische info in kustcampings en vakantiecentra

Voor de eerste keer organiseerde het provinciebedrijf Westtoer voor 18 campings en vakantiecentra aan de Kust een begeleidingstraject ‘Onthaal op kampeerbedrijven en vakantieparken’. Tijdens de opleiding werd er dieper ingegaan op de inrichting van het onthaal, de informatie die er beschikbaar is en hoe gasten het onthaal beleven. De deelnemers krijgen allemaal een toeristisch infobord in het onthaal.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Recent onderzoek toonde aan dat gasten van vakantiecentra en kampeerbedrijven vaak op zoek zijn naar toeristische informatie over de streek. Het onthaal van de ondernemers is meestal de eerste plek waarbij ze daarvoor aankloppen. Met 124 West-Vlaamse kampeerbedrijven, waarvan 100 aan de Kust, is deze sector erg belangrijk. Daarom zal het gastvrij onthaal op campings en vakantiecentra verder uitgebouwd worden. In totaal namen 16 kampeerbedrijven en 2 vakantiecentra deel aan het traject.”

Informatie en beleving
Het begeleidingstraject ging van start in het voorjaar van 2019. Ondernemers konden zich gratis inschrijven. De opleiding doelt op de uitbouw van een goed onthaal. De beschikbaarheid van correcte en relevante informatie was daarbij één van de bouwstenen. De ondernemers werden wegwijs gemaakt in de toeristische informatie over hun eigen streek en de volledige Kust.  

Ook de beleving van het onthaal kwam aan bod. De ondernemers leerden hoe ze hun onthaal en de informatie kunnen aanpassen naar tevredenheid van elke individuele klant. Tot slot werd de fysieke inrichting van het onthaal of de receptie aangepakt. Interieurdokter Hilde De Rode en Sabine Rosseel namen alle ontvangstruimtes onder de loep en gaven de ondernemers tips op maat om de ruimte aantrekkelijker te maken.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF