Erfgoedwandelroute in Zeebrugge

2017-04-24
Pers
Wandelen
Erfgoedwandelroute in Zeebrugge

De erfgoedwandelroute Zeebrugge is officieel ingehuldigd op zaterdag 22 april 2017. Ruim 130 klinknagels duiden op een vlotte manier de bijna 6 kilometer lange route aan. De nieuwe brochure en het startbord zijn voorgesteld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Franky De Block en de Brugse schepenen Mieke Hoste en Philip Pierins.
 
De erfgoedwandelroute Zeebrugge gaat van start aan Seafront, het Maritiem Themapark waar je alles te weten komt over de maritieme wereld in al haar facetten. De route laat je kennismaken met de ‘Schatten van de haven’ en neemt je mee langs een heuse Russische Foxtrot- onderzeeër, de Westhinder en de Virtus. Aan het visserskruis heb je een prachtig zicht op de haven en op de vloot van de Belgische Zeemacht. Via de gloednieuwe ABC-cruiseterminal en de uitkijktoren aan de Zweedse Kaai wandel je doorheen het Sint-Donaaspark richting het Admiraal Keyesplein. Uiteraard komt ook de Sint-Donaaskerk en –parochie aan bod tijdens deze erfgoedwandelroute. Afsluiten kan in één van authentieke cafés in de oude vissershaven.

Klinknagelbewegwijzering
Naast een nieuwe viertalige brochure met uitleg over de verschillende bezienswaardigheden aan de ene zijde en een duidelijk plan met het traject aan de ommezijde is de route nu ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met  metalen klinknagels waarop een containerkraan staat afgebeeld, een herkenbaar beeld voor wie de haven van Zeebrugge voorbij komt. De erfgoedwandelroute Zeebrugge is de achtste erfgoedwandelroute aan de Kust die met klinknagels bewegwijzerd is. Ze tonen de erfgoedliefhebber op een discrete, maar duidelijke manier de weg.
In de loop van volgend jaar zullen alle erfgoedwandelroutes aan de Kust bewegwijzerd zijn.

Partners
De erfgoedwandelroute Zeebrugge is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de stad Brugge.

Praktisch
Van de erfgoedwandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost € 2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:

 • Westtoer, Koning Albert I-laan 120, 8200 Sint-Michiels (Brugge), Tel.: +32 (0)50/ 30 55 00, www.fietsen-wandelen.be, www.dekust.be
 • Infokantoor Zeedijk (Badengebouw) tijdens paasvakantie, pinksterweekend, juli en augustus (10.00 tot 13.30 uur en 14.00 tot 18.00 uur)
  Tel.: +32 (0)50 44 46 46, toerisme@brugge.be
  • Infokantoren Brugge (buiten seizoen)
  • Infokantoor Markt (Historium)
  • Infokantoor ’t Zand (Concertgebouw)
  • Infokantoor Station NMBS (gang naar perrons, kant centrum)
 • Maritiem themapark Seafront, Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge, Tel.: +32 (0)50/ 55 14 15, www.seafront.be 
 • Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2, 8000 Brugge, Tel.: +32 (0)800/ 20 021, provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be/informatiecentrum

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF