De Westhoek presenteert zevende familievriendelijke fietsroute Met Jaek en Nink door de hoppevelden

2019-05-09
Pers
Westhoek KD
De Westhoek presenteert zevende familievriendelijke fietsroute Met Jaek en Nink door de hoppevelden

Poperinge en Vleteren zetten actief in op gezelschappen met kinderen

Het provinciebedrijf Westtoer opent de zevende Westhoek K(a)D(ee) fietsroute, een fietstocht in de Westhoek op maat van gezelschappen met kinderen. Samen met Poperinge en Vleteren bouwt Westtoer hiermee verder aan het familievriendelijk toerismeaanbod in de regio.

“Toerisme Westhoek zet al verschillende jaren in op familievriendelijkheid. De regio heeft 2 K(a)D(ee) ambassadeurs: de stripfiguurtjes Jaek en Nink. Zij maken kinderen wegwijs in de Westhoek aan de hand van wandeltochten en fietsroutes. Ondertussen zijn er ook al verschillende restaurants in de regio die Westhoek KD-menu’s serveren en er is de kaart ‘Grenzeloos familieplezier’ die een overzicht geeft van het familievriendelijk aanbod in de streek”, vertelt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde voor de Provincie West-Vlaanderen. Met deze nieuwe fietsroute wil Toerisme Westhoek het familievriendelijk aanbod in de regio verder uitbreiden.

KD-fietsroutes
In 2016 werden voor het eerst zes KD-fietsroutes ontwikkeld. Die vallen erg in de smaak bij toeristen die de Westhoek bezoeken. Daarom realiseerde Toerisme Westhoek (Westtoer) nog een zevende route die Poperinge en Vleteren verbindt: ‘Met Jaek en Nink door de hoppevelden’.

De route is 33 kilometer lang en is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met daarop de figuurtjes Jaek en Nink. De route heeft twee startpunten: De Sceure in Oostvleteren (dienst toerisme) en de Grote Markt van Poperinge (dienst toerisme). Tijdens de route passeren fietsers veel zaken waar je kunt genieten van lekkere streekproducten zoals een ijsje, een pannenkoek of een Westhoek KD-menu. Op de meeste adressen langs de route zijn ook speelpleintjes. Verder brengt de KD-route je langs landelijke wegen, door het mooie hoppelandschap van Poperinge en Vleteren. De velden met hopperanken zijn indrukwekkend maar ook de boomsculpturen in het Canadabos zijn een verrassende ontdekking langs de route.

Fietsroutekaart
De fietsroutekaart is gratis te verkrijgen bij Toerisme Vleteren en Toerisme Poperinge en bij de mogelijke stopplaatsen langs de route. Je kan de route ook downloaden via www.toerismewesthoek.be.

Meer info over familievriendelijkheid in de Westhoek: www.westhoekkd.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF