De Westhoek presenteert nieuwe kindvriendelijke fietsroutes

2016-05-20
Pers
Westhoek KD
Foto kinderen fietsen

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert vijf nieuwe Westhoek K(a)D(ee) fietsroutes. De Westhoek kan meteen ook een primeur voorstellen: fietsroutes op maat van gezinnen met kinderen zijn een nieuw concept in Vlaanderen. De routes omvatten de hele regio en zijn bewegwijzerd met Westhoek KD bordjes. Samen met de Ieperse basisschool De Mote hebben Franky De Block (voorzitter Westtoer) en Jef Verschoore (ondervoorzitter Westtoer en toerismeschepen in Ieper) de route ‘Crossen door de bossen’ ingereden. “De fietsroutes maken deel uit van het nieuw toeristisch aanbod in de regio”, aldus Franky De Block.

Eind maart zijn de vernieuwde West-Vlaamse fietsnetwerken voorgesteld. Met 3.180 kilometer fietsnetwerken positioneert West-Vlaanderen zich meer dan ooit als fietsprovincie.

“De Westhoek is met de talrijke vakantiewoningen dé plattelandsregio bij uitstek voor een gezinsvakantie. Westtoer besteedt samen met de diensten voor toerisme uit de regio grote aandacht aan het gezinsvriendelijk aanbod. De vijf lusvormige fietsroutes voor families met kinderen zijn uniek in Vlaanderen. Met de unieke beleving onderweg onderscheidt ook de Westhoek zich als fietsregio”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De Westhoek KD stripfiguurtjes ‘Jaek’ en ‘Nink’ wijzen kinderen de weg via zeshoekige bordjes. De routes zijn tussen de 17 en de 30 km lang. In Zonnebeke/Ieper kan je ‘Crossen door de bossen’. Vanuit de Kinderbrouwerij (Reningelst) kan je de Rodeberg verkennen en word je ‘Kleine flandrien in spé’. Vanuit Diksmuide fiets je met ‘Jaek en Nink naar natuurgebied De Blankaart’ en vanuit Alveringem en Lo kan je ‘Fietsen door het vlakke land’. Ook de zee is nabij in de Westhoek en daarom naar kan je ‘Trappen van stad naar strand’ vanuit Veurne naar De Panne. Onderweg zijn kindvriendelijke stopplaatsen voorzien. Handig zijn de Westhoek KD picknickbanken die langs de trajecten worden geplaatst.

De route ‘Crossen door de bossen’ (Ieper/Zonnebeke) is officieel ingereden door de leerlingen van het derde leerjaar van Basisschool De Mote uit Ieper. Onderweg werd halt gehouden bij het Bezoekerscentrum De Palingbeek van de Provincie West-Vlaanderen.

De vijf kindvriendelijke routes kunnen ook afgefietst worden op zondag 22 mei tijdens het Fietstival Westhoek. De routekaarten zijn vanaf 22 mei gratis verkrijgbaar bij de betrokken diensten voor toerisme en bij Westtoer. De routes zijn gerealiseerd in het kader van het Leaderproject Westhoek KD’s XL.

Meer info: www.westhoekkd.be/fietsen en www.toerismewesthoek.be/fietstival

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF