De Westhoek presenteert nieuwe kindvriendelijke fietsroute

2017-06-29
Pers
Fietsen
De Westhoek presenteert nieuwe kindvriendelijke fietsroute

Het provinciebedrijf Westtoer opent de zesde nieuwe Westhoek K(a)D(ee) fietsroute. Deze keer staat de regio tussen Nieuwpoort en Diksmuide centraal. De Westhoek zet hiermee verder in op familievriendelijkheid en verstevigt de samenwerking tussen de Westhoek en de Westkust. Deze zomer zijn families met kinderen ook welkom op ‘Westhoek KD’s up toer’, een reeks kindvriendelijke activiteiten in de Westhoek en langs de Westkust.

De Westhoek zet al verschillende jaren in op familievriendelijkheid en blijft dit verder uitbouwen. De regio heeft twee K(a)D(ee) ambassadeurs, de stripfiguurtjes Jaek en Nink die de kinderen wegwijs maken in deze prachtige regio via wandeltochten, fietstochten en museabezoeken. Het Westhoek KD vakantieboek is hierbij de leidraad. In 2016 werden al vijf KD fietsroutes ontwikkeld. De zesde route ‘Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer’ verbindt de Kust met het hinterland.

“Dit nieuw toeristisch product is ideaal voor toeristen en recreanten die aan de Kust verblijven en het hinterland willen ontdekken. Of omgekeerd uiteraard. De route is een voorbeeld van slow tourism waarbij toeristen de bestemming en het landschap meer intensief willen beleven: vanop de fiets of vanop het water”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Met de fiets op de boot
De route is in totaal 47 kilometer en is bewegwijzerd met 6-hoekige bordjes met de figuurtjes van Jaek en Nink (Westhoek KDs). De route kan opgedeeld worden in twee aparte lussen van 29 en 21 kilometer. De ene lus vertrekt in Nieuwpoort, de andere in Diksmuide. Sinds kort kan je nu ook je fiets meenemen tijdens een boottocht op de IJzerstar.

Toerisme Westhoek organiseert deze zomer, in samenwerking met de steden en gemeenten in de regio ‘Westhoek K(a)D(ee)’s up toer’. Dit zijn een reeks van familievriendelijke evenementen en activiteiten verspreid over alle Westhoek en Westkust gemeenten.

Alle info: www.westhoekkd.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF