De Kust is tevreden over de kerstvakantie

2019-01-07
Pers
De Kust is tevreden over de kerstvakantie

De toeristische sector aan de Kust kijkt tevreden terug op de kerstvakantie. Westtoer schat in dat zo’n 550.000 dagtoeristen de Kust bezocht hebben gedurende de twee vakantieweken. Tot vandaag zijn 460.000 dagtoeristen naar zee gereisd. Voor het laatste weekend verwacht de Kust nog zo’n 90.000 dagtoeristen. Topper voor de hotels was eindejaar met een bezetting van circa 90 procent. De vele evenementen in alle kustgemeenten hebben gezorgd voor een unieke vakantiesfeer.

“Meer dan ooit houden de Belgen in de kerstvakantie van de Kust. De feestdagen zijn een goeie reden voor een korte vakantie. Met de zee als authentiek decor presenteert de toeristische sector telkens opnieuw een bijzonder mooi aanbod”, aldus Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer.

De hotelsector aan de Kust noteert een geslaagde kerstvakantie. Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels: “Topper was de jaarwisseling. Met oudejaar op maandagavond  was dit een soort verlengd topweekend met een hotelbezetting van circa 90 procent. De weekends zijn goed voor een bezetting van 80 à 85 procent. In de midweeks noteren we zo’n 65 procent. Na nieuwjaar werd het iets rustiger dan in de eerste week.”

Ook tal van tweede verblijvers brachten hun kerstvakantie door aan de Kust.

Stefaan Gheysen: “De Kust blijft de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen. De kerstvakantie toont aan dat de Kust in de vier seizoenen een belangrijke reisbestemming is. Ongeveer 2/3 van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten de zomermaanden”.

Info: www.dekust.be

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF