De Kust in de prijzen in Belgisch project Belgodyssee

2020-01-09
Pers
De Kust in de prijzen in Belgisch project Belgodyssee

Met een reportage over … zijn twee jonge journalisten laureaat van het prestigieuze mediaproject Belgodyssee.

De Belgodyssee-wedstrijd is aan de 15e editie toe. Het thema was dit jaar ‘Positieve initiatieven in de strijd tegen de klimaatverandering’. Naast … werd ook een reportage gemaakt over het Westhoekreservaat in De Panne. De reportages zijn dit najaar onder meer uitgezonden op radiozenders van VRT en RTBF.

De deelnemers en de partners van Belgodyssee zijn door Koning Filip ontvangen op het Koninklijk Paleis in Brussel.

De wedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van de VRT, de RTBF en het Prins Filipfonds, in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister. Zeven duo’s - laatstejaarsstudenten, de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig - trekken er als een team van twee op uit en werken twee weken lang samen op radioreportages, de geschreven pers en online.

Met Westtoer als partner zijn voor Belgodyssee twee reportages gemaakt over de Kust. Het Zwin in Knokke-Heist en het Westhoekreservaat in De Panne zijn geselecteerd als interessante invalshoeken binnen het jaarthema.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer: “De Kust blijft een belangrijke vakantiebestemming voor alle Belgen. Met de reportages over het Zwin en het Westhoekreservaat plaatst Belgodyssee de unieke troeven van de Kust in de kijker”.

Meer info: www.belgodyssee.be

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF