De Kust blikt tevreden terug op de kerstvakantie

2020-01-06
Pers
De Kust blikt tevreden terug op de kerstvakantie

De toeristische sector aan de Kust kan terugblikken op een degelijke kerstvakantie. Westtoer schat in dat zo’n 600.000 dagtoeristen de Kust bezocht hebben gedurende de twee vakantieweken. Topper voor de hotels was eindejaar met een gemiddelde bezetting van 80 procent of meer. De vele evenementen in alle kustgemeenten hebben gezorgd voor een unieke vakantiesfeer met zicht op zee.

“Meer dan ooit houden de Belgen in de kerstvakantie van de Kust. Met de zee als authentiek decor presenteert de toeristische sector telkens opnieuw een bijzonder eigentijds aanbod. De kerstvakantie toont aan dat de Kust in de vier seizoenen een belangrijke reisbestemming is. Ongeveer 2/3e van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten de zomermaanden”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De hotelsector aan de Kust noteert een geslaagde kerstvakantie. “Vooral na Kerstmis hebben tal van Belgen gekozen voor enkele vakantiedagen aan zee. Topper was de jaarwisseling van 30 en 31 december. Met oudejaar is een gemiddelde hotelbezetting van 80 procent of meer genoteerd”, aldus Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels. Ook voor de tweede verblijvers is de kerstvakantie een bijzondere periode om met familie en vrienden te genieten van het vakantieverblijf aan zee.

Info: www.dekust.be
 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF