De druktebarometer van de Kust is al 300.000 keer aangeklikt

2020-07-02
Pers
De druktebarometer van de Kust is al 300.000 keer aangeklikt

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten zorgen deze zomer voor uitgebreide informatie om een vakantie aan de Kust te plannen. ‘Welkom’, ‘veilig’ en ‘comfortabel’ zijn de kernwoorden. Handig is de kustbrede informatie die de actuele situatie in de badplaatsen toont. De druktebarometer van Westtoer is sedert 26 juni al meer dan 300.000 keer aangeklikt.

De Kust verwacht op zaterdag 4 en zondag 5 juli een ‘donkergroen’ weekend. De kleuren ‘donkergroen’ en ‘groen’ op de druktebarometer van Westtoer betekenen dat er voldoende plaats is om een gezellig weekend aan zee te beleven.

Bij elk weertype biedt de Kust tal van mogelijkheden om te genieten van aangename vakantiemomenten. Ook de attracties en de musea aan zee zijn opnieuw open. De gratis Kustpas van de vzw Kustattracties biedt korting in tientallen attracties en musea aan de Kust.

Naast de huidige weersvoorspellingen gebruikt Westtoer mobiele telefoondata die permanent de situatie in elke badplaats in kaart brengen. Elke zone krijg een kleur van donkergroen tot oranje, afhankelijk van de drukte. Het geheel wordt onderverdeeld in vier categorieën: rustig (donkergroen), gezellig (groen), druk (geel) en zeer druk (oranje).

Alle info om deze zomer een vakantie aan zee te plannen, is vermeld op de website van de Kust: www.dekust.be.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF