42 nieuwe kampeerautoplaatsen in Blankenberge

2019-06-04
Pers
Kamperen aan Zee
42 nieuwe kampeerautoplaatsen in Blankenberge

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben in Blankenberge samen met de Floreal Group 42 nieuwe kampeerautoplaatsen geopend. “Het aantal kampeerauto’s in ons land steeg de afgelopen jaren met 28 procent. Voor het kusttoerisme is dit een groeisegment. De Provincie en Westtoer willen toekomstgerichte projecten daarom een impuls geven. Aan de Kust komen er 170 extra kampeerautoplaatsen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Group Floreal kreeg voor de aanleg van de kampeerautoplaatsen een subsidie van 150.000 euro.

Kampeerauto’s winnen aan populariteit. De jongste jaren steeg het aantal ingeschreven kampeerauto’s in België met meer dan 28%. Sabien Lahaye-Battheu: “Ook aan de Kust zit het kampeerautotoerisme in de lift. Het beschikbaar aantal overnachtingsplaatsen kan de vraag niet volgen. Investeren in kampeerautoplaatsen is dus nodig”. Vakantiegangers die met de kampeerauto naar zee reizen, besteden gemiddeld 50 euro per persoon per nacht aan de Kust, waarvan 37 euro buiten het logies.

Impuls voor toerisme                                                                                                  
De Provincie West-Vlaanderen geeft met het vernieuwd provinciaal reglement ‘Toeristische impulsen in West-Vlaanderen’ een forse impuls aan de toeristische sector. Het reglement voorziet onder de categorie ‘Infrastructuur’ een specifieke oproep voor de aanleg van kampeerautoplaatsen. Deze oproep heeft geleid tot de goedkeuring van 14 dossiers voor de aanleg van nieuwe kampeerautoplaatsen in West-Vlaanderen. In totaal zullen meer dan 230 nieuwe kampeerautoplaatsen gerealiseerd worden in de provincie. 

170 extra kampeerautoplaatsen aan de Kust                                                         
Voor de Kust werden zes subsidiedossiers goedgekeurd. De totale provinciale subsidie bedraagt 643.000 euro. Het huidig aanbod werd ondertussen uitgebreid met acht plaatsen op Camping Veld & Duin in Bredene, 15 plaatsen op Camping Zeester in Middelkerke, 56 plaatsen op de Kompas Camping in Nieuwpoort en 42 plaatsen bij Floreal Group in Blankenberge. De komende jaren worden nog kampeerautoterreinen gerealiseerd in De Panne en Westende. Dit betekent dat er tegen 2020 in totaal 170 extra overnachtingsplaatsen komen aan de Kust.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF