Informeren

Ben je benieuwd welke gegevens we verzamelen?

Het Kenniscentrum Westtoer verzamelt en beheert data en organiseert onderzoeken. Deze kennis wordt toegankelijk gemaakt voor ondernemers via www.westtoer.be/kenniscentrum. Je vindt er cijfermateriaal terug over West-Vlaanderen maar ook per regio. Strategische beleidsplannen, onderzoeken en WOI toerisme zijn hier ook terug te vinden.

Heb je als ondernemer een vraag of wil je graag in contact komen met je collega's uit de regio?

Het Forum brengt ondernemers uit de regio samen om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Tijdens het forum worden ook enkel relevante thema's uitgelicht.
Voor meer info contacteer Evy Van Schoorisse via evy.vanschoorrisse@westtoer.be voor het Brugse Ommeland, Babette Defauw via babette.defauw@westtoer.be voor de Leiestreek of Aurelia Leyn via aurelia.leyn@westtoer.be voor de Westhoek.
De vzw Kusthotels is het aanspreekpunt voor en over hotels aan de Kust. Voor meer info contacteer Liesbet Billiet via liesbet.billiet@westtoer.be.

Hoe kan je een bezoeker goed informeren over WOI?

Westtoer organiseerde een WOI-opleidingstraject voor toeristische ondernemers in de Westhoek zodat zij de bezoeker goed kunnen informeren over de Eerste Wereldoorlog. Het netwerk 'Herdenkingspartners Westhoek' staat garant voor correcte historische informatie en een kwalitatief onthaal met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog. Meer info via wwww.flandersfields.be.

Hoe is de bezetting van jouw logies in vergelijking met de logies in de regio?

Als logiesuitbater weet je hoeveel gasten er overnachten in jouw logies. Maar weet je ook of  jouw bezetting in lijn ligt met deze van de logies in de buurt? Of als jouw logies meer buitenlanders aantrekt dan gemiddeld? Was de herfstvakantie van 2016 beter voor jouw logies dan in 2015?

Via het individuele feedbackrapport van Westtoer krijg je een antwoord op al deze vragen en meer.

Per logiesuitbater maakt Westtoer een rapport op waarin de gegevens van het eigen logies vergeleken worden met deze van de regio. Dit individuele rapport is strikt vertrouwelijk en enkel beschikbaar voor het logies zelf. Na akkoord van de eigenaar wordt het feedbackrapport van het logies online gepubliceerd op je eigen persoonlijke pagina in het Westtoer sectorportaal (win.westtoer.be).

Heb jij ook interesse in een eigen feedbackrapport? Neem dan contact op met logies@westtoer.be

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF