Driejaarlijkse West-Vlaamse toerismeprijzen

Toerismeprijzen

Westtoer bekroont verdienstelijk en innovatief ondernemerschap: de 6 winnaars

Het provinciebedrijf Westtoer heeft tijdens ‘De Nacht van Westtoer’ in Kursaal Oostende uit de 20 laureaten zes winnaars bekend gemaakt. De Prijs van Verdienste gaat naar Hubert Rubbens van Oostende voor Anker. De Innovatie- en creativiteitsprijs is uitgereikt The tAble van Ariane Hotel (Ieper). De prijzen voor beste toeristische ondernemer zijn respectievelijk toegekend aan Piet Wostyn van Mostaard Wostyn (Torhout) (niet op de foto) voor het Brugse Ommeland, Xavier Vercaemst van Hotelgroep C-Hotels voor de Kust, Cindy Monnens van Kaffee Damast (Kortrijk) voor de Leiestreek en Martin Bacquaert van Wijndomein Entre-Deux-Monts (Heuvelland) voor de Westhoek.

Toerismeprijzen Westtoer

 
 
Westtoer bekroont verdienstelijk en innovatief ondernemerschap: 20 laureaten
 
Met de Toerismeprijzen 2018 wil Westtoer verdienstelijke ondernemers en creatieve toeristische initiatieven belonen. En dat er meer dan 70 kandidaten waren toont aan dat West-Vlaanderen héél wat te bieden heeft qua toeristische initiatieven. Aldus voorzitter en gedeputeerde Franky De Block : Het grote aantal kandidaten wijst op de fenomenale dynamiek en de ongebreidelde innovatiedrang van onze toeristische actoren. Meer dan ooit is West-Vlaanderen een top-toeristische provincie met vele creatieve initiatieven en ondernemingen. De keuze voor de jury was dan ook erg moeilijk.”
 
Klik hieronder om kennis te maken met alle kandidaten en de laureaten van de West-Vlaamse toerismeprijzen editie 2018.
Verdienste
Westtoer kent deze prijs toe aan een persoon die een structurele bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen. 
De prijs wil deze verdiensten waarderen én is een stimulans voor de laureaten* en de winnaar om zich nog verder te ontplooien. Dit betekent dat de betrokken persoon nog steeds actief is in de toeristisch-recreatieve sector en ook in de toekomst een belangrijke betekenis kan hebben. 

Innovatie & creativiteitsprijs
Westtoer kent deze prijs toe aan een bedrijf dat of een persoon die in de loop van de voorbije 3 jaar een innovatief / creatief project heeft ontwikkeld op het domein van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen. 

Beste toeristische ondernemer
Westtoer kent deze prijs (1 per West-Vlaamse toeristische regio) toe aan een persoon die een toeristische organisatie of een bedrijf vertegenwoordigt en die in de voorbije 3 jaar een voortrekkersrol heeft gespeeld op vlak van toerisme en/of recreatie in West-Vlaanderen. Deze ondernemer draagt bij aan de groei van zijn eigen onderneming én stimuleert de ontwikkeling van de hele toeristisch-recreatieve sector. De kandidaat is een toonbeeld van gastvrijheid en een ambassadeur voor het toerisme in West-Vlaanderen. Actief, krachtdadig en flexibel zijn woorden die bij deze ondernemer passen.

 

* Een ‘laureaat’ is een kandidaat voor de West-Vlaamse toerismeprijzen, van wie de jury oordeelt dat zijn kandidatuur erg waardevol is en verdient om genomineerd te worden als kanshebber op een prijs. 

Ontdek hier het magazine met de Laureaten van de West-Vlaamse Toerismeprijzen 2018

 

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF