Toerismeprijzen banner

Driejaarlijkse West-Vlaamse toerismeprijzen

Toerismeprijzen

 
Westtoer zoekt kandidaten voor West-Vlaamse Toerismeprijzen
Op dinsdag 25 september reikt het provinciebedrijf Westtoer de West-Vlaamse Toerismeprijzen uit in Kursaal Oostende.
Voor de editie 2018 presenteert Westtoer drie categorieën: prijs van verdienste, innovatie- en creativiteitsprijs en beste toeristische ondernemer uit elke West-Vlaamse toeristische regio. Geïnteresseerden kunnen tot 24 april 2018 een kandidatuur indienen. 

Verdienste
Westtoer kent deze prijs toe aan een persoon die een structurele bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen. 
De prijs wil deze verdiensten waarderen én is een stimulans voor de laureaten* en de winnaar om zich nog verder te ontplooien. Dit betekent dat de betrokken persoon nog steeds actief is in de toeristisch-recreatieve sector en ook in de toekomst een belangrijke betekenis kan hebben. 

Innovatie & creativiteitsprijs
Westtoer kent deze prijs toe aan een bedrijf dat of een persoon die in de loop van de voorbije 3 jaar een innovatief / creatief project heeft ontwikkeld op het domein van het receptief toerisme of de openluchtrecreatie in West-Vlaanderen. 

Beste toeristische ondernemer
Westtoer kent deze prijs (1 per West-Vlaamse toeristische regio) toe aan een persoon die een toeristische organisatie of een bedrijf vertegenwoordigt en die in de voorbije 3 jaar een voortrekkersrol heeft gespeeld op vlak van toerisme en/of recreatie in West-Vlaanderen. Deze ondernemer draagt bij aan de groei van zijn eigen onderneming én stimuleert de ontwikkeling van de hele toeristisch-recreatieve sector. De kandidaat is een toonbeeld van gastvrijheid en een ambassadeur voor het toerisme in West-Vlaanderen. Actief, krachtdadig en flexibel zijn woorden die bij deze ondernemer passen.

 

* Een ‘laureaat’ is een kandidaat voor de West-Vlaamse toerismeprijzen, van wie de jury oordeelt dat zijn kandidatuur erg waardevol is en verdient om genomineerd te worden als kanshebber op een prijs. Uit deze laureaten kiest de jury telkens een winnaar per prijs.

West-Vlaamse Toerismeprijzen