Driejaarlijkse West-Vlaamse toerismeprijzen

Prijs van Verdienste

Volgende kandidaten werden genomineerd voor de 'Prijs van Verdienste 2018' van Westtoer.

Stefaan Couttenye

Stefaan Couttenye is chef-kok en eigenaar van het restaurant  ‘’t Hommelhof’ in Watou. Hij is een culinair ambassadeur van de Westhoek en dé pionier die bier in de kwaliteitskeuken
introduceerde. Wat hem overigens de niet onaardige titel ‘Godfather van de biergastronomie’ opleverde. Stefaan Couttenye tovert verrassende gerechten op tafel en werkt hiervoor steeds met typische streekbieren en andere lokale producten uit de Westhoek. Zowel GaultMillau als Michelin bekroonden zijn Brouwersmenu. In 2013 bracht hij het boek ‘Biergastronomie uit de Westhoek’ uit, een bloemlezing van zijn allerbeste bierrecepten.

 

Regio: Westhoek

Hier ontdek je meer informatie over restaurant 't Hommelhof.

Dieter Dewulf

Met 12 jaar ervaring in de toeristische sector, kent Dieter Dewulf de kneepjes van het vak. Hij is directeur van Visit Bruges en werkte daarvoor ondermeer als regiomanager Brugse Ommeland bij Westtoer. Als gedreven toerismemanager slaagde hij erin om de toeristische dienst van Brugge te te professionaliseren en vernieuwen.. Met zijn strategisch denken gaat hij steeds op zoek naar nationale en internationale samenwerkingen die de toeristische dienst van Brugge kunnen versterken. Een sterke communicatie van Visit Bruges stond hierbij ook centraal. Dieter Dewulf is specialist op vlak van project- en eventmanagement en internationale bestemmingspromotie.

 

Regio: Brugse Ommeland

Hier ontdek je meer informatie over Brugge als toeristische trekpleister.

Hubert Rubbens

Hubert Rubbens staat, samen met de vrijwilligers van de gelijknamige vzw’, in voor de organisatie van het jaarlijkse evenement ‘Oostende voor Anker’. Dit grootschalige event lokt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers naar de Kust verspreid over vier dagen. Het geeft een stevige boost aan de hotelbezetting en zorgt voor extra omzet bij de lokale horeca. Het evenement haalt tal van grote en klassieke schepen naar Oostende en daarnaast worden er een heleboel activiteiten georganiseerd zoals optredens, demonstraties, animatie, een boatjumble en nog veel meer. Dankzij innovatieve deals, VIP-pakketten en sponsoring zorgt Hubert Rubbens steeds weer voor het nodige budget om van het event een succes te maken.

Regio: Kust

Hier ontdek je meer informatie over Oostende voor Anker.

Veronique Vandewalle

Het 4-sterrenhotel ‘Parkhotel’ is gevestigd in Kortrijk en wordt uitgebaat door de dynamische onderneemster Veronique Vandewalle. Het hotel wordt voortdurend vernieuwd om een unieke beleving aan te bieden aan de klanten. Je vindt er een vijftigtal nieuwe kamers, trendy bar 'Jules' met buitenterras, een uitgebreide wellness, vergaderzalen, ondergrondse parkeergarage, enz. … En Veronique Vandewalle blijft innoveren. Zo komen er nog een heel wat kamers en een mini-bioscoopzaal bij. Het Parkhotel draagt bovendien trots het Q-label, want gastvrijheid en klantvriendelijkheid staan er centraal.

 

Regio: Leiestreek

Hier ontdek je meer informatie over het Parkhotel.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF