Driejaarlijkse West-Vlaamse toerismeprijzen

Innovatie- & Creativiteitsprijs

Volgende kandidaten werden genomineerd voor de 'Innovatie- & Creativiteitsprijs 2018' van Westtoer.

Christophe Roose (Historium)

Christophe Roose is General Manager van het Brugse ‘Historium'. Het Historium is een museum rond de ‘Gouden Eeuw’ waar totaalbeleving en ontdekking centraal staan. Het museum gebruikt hiervoor Virtual Reality (VR) en andere innovatieve technieken om het publiek helemaal onder te dompelen in het Brugge van de 14de-15de eeuw. Een realistische tijdreis door het verleden die blijft hangen.. Historium blijft constant experimenteren en vernieuwen zodat het ook in de toekomst voorloper blijft op vlak van ‘VR’-beleving in de toeristische sector. Bovendien kan je in het museum tal van activiteiten beleven, zoals Historium Story, VR, een Family Trail, de Historium Tower met 360° uitzicht op Brugge ... Het Historium is hierdoor een van de meest bezochte toeristische attracties in België geworden.

 

Regio: Brugse Ommeland
Hier ontdek je meer informatie over het Historium.

Bert Destoop (Lokaal)

Bert Destoop richtte in 2016 samen met Sjarel Buysschaert ‘Lokaal’ op, een wekelijkse, overdekte markt in Deerlijk. Lokale boeren en producenten verkopen er elke vrijdag hun gezonde en verse streekproducten aan de bezoekers. Je kan voor of na het winkelen iets drinken in de bar en er worden regelmatig ook kinderworkshops georganiseerd. Bezoekers kunnen dankzij een vernieuwend, digitaal betaalsysteem op het einde van hun bezoek meteen alles afrekenen via een betaalpas.  Geen rompslomp met centen tussendoor dus. Een aantrekkelijk concept dat in de wijde omgeving volk aantrekt. En ook al uitbreiding vond naar Roeselare en Aalst.

 

Regio: Leiestreek

Hier ontdek je meer informatie over de Lokaalmarkt.

The tAble van Hotel Ariane

The tAble van hotel Ariane is een innovatief gastronomisch concept in Ieper. Gasten krijgen tijdens het diner een ‘complete experience’ voorgeschoteld. De grote eettafel (tot +/- 20p) verschuift 6 keer tussen keuken en restaurant en bij elke passage beleven de gasten een culinaire reis naar de Westhoek. Maar er worden nog meer zintuigen geprikkeld. Dankzij de filmische beeldpresentatie en unieke sfeer en decoratie staat een totaalbeleving van de streek op het menu. Een topmaaltijd om nooit meer te vergeten. Niet toevallig kregen Natasja Feliers en haar team ook erkenning als ‘Logies van de Toekomst’.

 

Regio: Westhoek

Hier ontdek je meer informatie over The tAble van Hotel Ariane.

Winter in Oostende (Toerisme Oostende vzw)

Toerisme Oostende vzw (onder leiding van directeur Peter Craeymeersch) pakt ook in de winter uit met originele events en campagnes die de ‘Stad aan Zee’ extra aantrekkelijk maken voor bezoekers. Het jaarlijkse event ‘Winter in Oostende’ werd daarom in een nieuw jasje gestoken, met schaatspiste  op de vijver, lichtshows, een originele inpakbar, een gezellige Christmas Village en nog meer. Een totaalbeleving voor de liefhebber van de betere kerstsfeer dus. En met succes. Oostende beleefde de beste decembermaand in jaren, met hoge hotelbezetting en veel bezoekers.

 

Regio: Kust

Hier ontdek je meer informatie over Winter in Oostende.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF