kursaal uitnodiging westtoer

Beleef het toerisme van morgen

Over het Congres

We hebben bijzonder veel boeiende en inspirerende dingen gezien, getest én geproefd op het Inspiratiecongres van 3 oktober. Hou zeker deze pagina's in het oog voor meer van dat.

westtoer congres                    westtoer congres                    westtoer congres

 

Ontdek de aftermovie

 

Enkele enthousiaste reacties

"Het congres was echt gericht op de doelgroep. We kregen praktische tips die nuttig waren voor allerlei toeristiche ondernemers. Voor sommigen was het misschien soms zelfs overweldigend, maar ik ben ervan overtuigd dat het hen zeker zal inspireren."
Els Louwyck – Toerisme Vlaanderen

"Het inspiratiecongres was heel erg aangenaam. Niet alleen de sprekers maar de hele omkadering. De sessie die mij het meeste bijbleef? Deeleconomie. Die zal zeker nog lang blijven hangen én inspireren"
Rutger Decloedt – Dienst van Toerisme Bredene

"Het was echt inspirerend.  Het is vooral een kader waarbij je kan nadenken om je blik te verruimen en verder te denken over de toekomst.  Na de sessies konden we in het Experience lab allerlei zaken gaan uittesten. Erg leuk! Het was ook een goeie gelegenheid om contacten te leggen."
Peter Velle – schepen Toerisme Oudenburg 

"Het was een inspirerende dag, met goede sprekers. Ook de foodpairing tijdens de lunch heeft erg gesmaakt. Het congres was heel verrijkend."
Stad Kortrijk

"Het was zeer interessant en inspirerend. Ook de link met de streekproducten vond ik erg interessant voor de mensen in de horeca. Het concept met de wisselende sessies was erg boeiend en afwisselend. Vooral de sessie over de nieuwe media en influencers trok mijn aandacht."
Brasserie Heuvelhof en Brasserie Noord 57 - Torhout

"We vonden het congres niet alleen leerrijk maar ook écht leuk. Ik denk bijvoorbeeld aan de sessie van Sofie’s World, waar je kon proeven en zelf aan foodpairing doen was de moeite waard. We gaan zeker nadenken hoe we het zouden kunnen toepassen. De toeristische sector gaat zo hard. Soms bijna niet bij te houden. En in de horecawereld staat nog zoveel op stapel, rond duurzaamheid bijvoorbeeld. Daarom vonden we vandaag echt een ideale gelegenheid om hier eens bij stil te staan."
Patrick Ghyselinck – Syntra West

 

--------
Het Inspiratiecongres in cijfers

  • 70% denkt dat VR/AR/360°media belangrijk tot zeer belangrijk worden voor hun onderneming
  • 51% gelooft dat cradle to cradle belangrijk tot zeer belangrijk worden voor hun onderneming
  • 88% is overtuigd dat social influencers belangrijk tot zeer belangrijk worden voor hun onderneming
  • 63% denkt dat de deelconomie belangrijk tot zeer belangrijk wordt voor hun onderneming
  • 55% twijfelt niet dat foodpairing belangrijk tot zeer belangrijk worden voor hun onderneming

270 bezoekers - 94% was enthousiast tot zeer enthousiast over inhoud en sprekers - 98% over de organisatie

--------

 

Over het congres

Op 3 oktober 2017 organiseerde Westtoer voor het eerst een Inspiratiecongres voor al wie met toerisme bezig is in West-Vlaanderen. De toeristische sector verandert snel en als ondernemer of toeristische dienst is het belangrijk om te blijven innoveren. De vele nieuwe evoluties in de sector bieden immers kansen en mogelijkheden voor kleine én grote spelers om het aanbod uit te breiden, nieuw publiek te bereiken en duurzamer om te gaan met middelen. Westtoer wil de West-Vlaamse toeristische sector de nodige inspiratie aanbieden om gewapend te zijn voor de toekomst.

We haalden daarom 5 topsprekers naar Oostende die je een blik gunden op de toekomst van het toerisme én wat jij ermee aan kan. Tijdens deze snedige en frisse speeches kwam je meer te weten over het inzetten van nieuwe technologieën, foodpairing met lokale producten, de groeiende rol van de deeleconomie in het toerisme, duurzaam circulair (ver)bouwen en communicatie via toeristische influencers. Het verhaal werd telkens op maat gebracht en de 270 aanwezige toeristische ondernemers gingen naar huis met tal van boeiende en praktisch bruikbare ideeën voor de toekomst.

Na de 5 thema's sloten we af met een smakelijke netwerklunch van cateraar Gusto waar het concept foodpairing in de praktijk wordt omgezet. En we beleefden ook enkele van de thema's in de praktijk tijdens de lunch in het 'Experience Lab'.