kursaal uitnodiging westtoer

Beleef het toerisme van morgen

Experience Lab

In het 'Experience Lab' kon je de opgedane inspiratie ook even in de praktijk ontdekken. Deze bedrijven lieten je proeven van innovatief toerisme in de praktijk.

voorbeeldfoto historium

Historium - Alfavision

Virtual en augmented reality tillen beleving in de toeristische sector naar ongekende hoogten. En het museum 'Historium' Brugge is één van de koplopers! Kom zelf ook even de mogelijkheden ontdekken ...

 

Ontdek hier de websites van Historium Brugge en Alfavision.

moonwood

Moonwood

Een nieuwe dimensie in de beleving van de toeristische bezoeker: geuren om bij weg te dromen! Bij Moonwood kan je de inspiratie even komen opsnuiven ...
 

Ontdek hier de website van Moonwood.

Logo Sofie's World

Sofie's World

Welke smaken passen verrassend goed samen en welke combinaties zijn 'not done'? Bij foodpairing-specialiste en zytholoog Sofie Vanrafelghem kan je het zelf eens komen uittesten. Smakelijk!

 

Ontdek hier de website van Sofie's World.

ojoo

Ojoo

Wil je je attractie, stad of zaak nóg aantrekkelijker maken voor jong en oud? Maak er dan een spelletje van. Gentse start-up Ojoo toont hoe eenvóudig dat kan.

 

Ontdek hier de website van Ojoo.

Logo Clarysse

Jules Clarysse

Duurzaamheid is een van de belangrijkste trends voor de toekomst. Ook in de toeristische sector. Het West-Vlaamse linnenbedrijf 'Jules Clarysse' heeft dat al lang begrepen en brengt het concept 'cradle to cradle' in de praktijk.

 

Ontdek hier de website van Jules Clarysse.

pepper zorarobots

Zorabots - Pepper

Nog een opgemerkte gast op ons congres: Pepper! Robots kunnen menselijk contact dan wel nooit vervangen, maar je ziet ze toch steeds vaker opduiken, ook in de toeristische branche. Interesse? Pepper doet graag een babbeltje met je!

 

Ontdek hier de website van Zorabots.

In the pocket logo

In The Pocket - Triangle Factory

Ook naast het podium ontdek je nieuwe technieken die de toeristische beleving in je zaak misschien wel nog omhoog kunnen krikken. Triangle Factory is een game studio, opgericht in 2010 en gevestigd te Gent. Buiten entertainment games ontwikkelt Triangle Factory ook serious games voor verschillende industrieën. Hierbij maken ze gebruik van verschillende platformen zoals Mobile, Augmented Reality & Virtual Reality.

Recentelijk lanceerde Triangle Factory de game 'Switch' op mobile met 400.000 downloads op de Vlaamse markt alsook 'AR Sports Basketball' dat door Apple gekozen werd als 'Amazing AR game'.

 

Ontdek hier de websites van In The Pocket en Triangle Factory.

logo stardekk

Stardekk

Innovatieve ondernemers willen niet meer alleen hun hotelkamer, menu of museum verkopen. Als je de bezoeker kan tonen dat de bestemming een bezoekje waard is, dan profiteert je zaak daar zeker ook van. Stardekk toont wat mogelijk is.

 

Ontdek hier de website van Stardekk.

logo throdi

Throdi-app

Ontdek de Throdi-app die het voor gasten én hoteleigenaars eenvoudig maakt om een verblijf te beheren.

 

Ontdek hier de website van Throdi.