Begeleiden

Advies rond logies nodig?
 
Ben je van plan om een B&B, vakantiewoning of camping op te starten dan staat onze sector- en logiescoördinator, Karen François, paraat om je te adviseren. Wil je graag een afspraak maken dan kan dit op het nummer 050/30.55.04 of via karen.francois@westtoer.be.
Hou je kwaliteit hoog in het vaandel?

Stap als toeristisch ondernemer mee in het unieke begeleidingstraject rond kwaliteitszorg en behaal zo het Q-label. Benieuwd wat dit allemaal inhoudt? Neem dan een kijkje op corporate.westtoer.be/q-traject.

Begeleiding bij het indienen van een subsidiedossier nodig?

De provincie West-Vlaanderen investeert in het West-Vlaams toerisme via infrastructuur-subsidies, subsidies voor het logies van de toekomst en een opstartsubsidie voor innovatieve evenementen.
Wil je graag begeleiding bij het indienen van een dossier ihkv het provinciaal reglement voor toeristische impulsen? Alle info over het reglement, bij wie je terecht kan voor begeleiding, ... vind je hier.

Is jouw onderneming klaar voor de toekomst?

Het EFRO-project Toeristische Business Modellen Booster geeft toeristische ondernemers de kans om hun zaak onder de loep te nemen en samen met experten te werken op verschillende domeinen zoals visie, marketing en sales, duurzaamheid en financieel advies. 
Wil je graag gratis ondersteuning om je zaak een boost te geven? Alles over het begeleidingstraject, bij wie je terecht kan voor meer informatie of hoe je kan inschrijven, ... vind je hier.

Share-a-smile

Enthousiasme, passie, energie,... bij het zaalteam zijn uitermate sterke troeven voor een goede zaak. Dit kan leiden tot een gemotiveerd team, tevreden klanten en upselling!

Westtoer organiseert daarom, met de steun van Horeca Vorming en Toerisme Vlaanderen, dynamische workshops om het zaalteam van kustrestaurants, -bistro’s, -cafés, e.d. een enthousiasmeboost te geven!
Meer weten? Bekijk hier alle info.

Infopunten toerisme

Toeristische ondernemers zijn vaak het eerste aanspreekpunt of contact voor de bezoeker. Omdat Diensten voor Toerisme niet altijd geopend zijn, willen we een netwerk van toeristische ondernemers uitbouwen die ook toeristische info kunnen verschaffen aan bezoekers.
Via workshops, streekuitstappen en begeleiding door coaches stomen we je klaar tot infopunt.
In de Westhoek, het Brugse Ommeland en de Leiestreek ging de opleiding reeds van start.

Wil jij ook die extra service bieden aan jouw klanten? We voorzien op regelmatige basis nieuwe instapmomenten. Contacteer hannelore.denolf@westtoer.be (Brugse Ommeland), veerle.mertens@westtoer.be (Westhoek) of babette.defauw@westtoer.be (Leiestreek) voor alle info.

Hotelinnovatie

Westtoer investeerde samen met de private sector in begeleiding en ondersteuning van een aantal kusthotels. Er werd een innovatiecoach ter beschikking gesteld die advies op maat gaf. Na het indienen van een innovatiedossier werd door een projectjury een innovatie-impuls toegekend aan 11 projecten. Een overzicht van de projecten vind je op www.dekust.be/hotelinnovatie.

Lekker aan Zee

Om de kwaliteit van de gastronomie aan de Kust nog verder te stimuleren, organiseerde Westtoer het opleidingsproject ‘Lekker aan Zee: Chef we dagen je uit!’. Westtoer wilde de kustrestaurants nog meer kennis en respect bijbrengen m.b.t. lokale producten. Tijdens workshops gingen de deelnemers aan de slag met onder meer hun identiteit en profilering, hun menukaart, de productkennis, etc. Dit gebeurde in kleine groepjes onder begeleiding van hun coach, vier topchefs, culinaire ambassadeurs van de streek.
Meer weten? Neem een kijkje op www.dekust.be/lekker-aan-zee/home.

Advies nodig voor je (online) communicatie?

Logiesuitbaters aan de Kust kunnen advies krijgen rond (online) communicatie o.a. via workshops en individuele coaching.
Interesse? Contacteer Steve Desmidt via steve.desmidt@westtoer.be.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF