Jongeren wandelen tussen vaten in de brouwerij

Lekker Roodbruin – Chef we dagen je uit!

Doel van het project:

Westtoer/Toerisme Leiestreek willen de chefs uit de regio laten kennis maken met de roodbruine bieren en hen er toe aan te zetten deze producten te gebruiken in hun gerechten.

 

Het project omvat verschillende onderdelen:

Actie 1: Opstart en werving van de restaurants

  • In de eerste fase wordt gezocht naar chefs die al werken met roodbruin en die kunnen instaan als coach om de deelnemende restaurants te begeleiden in dit traject.
  • Eenmaal de coaches gevonden en gebrieft zijn, start de werving van de restaurants in de Leiestreek die aan dit traject willen deelnemen. Hierbij willen we de brouwerijen die roodbruin bier produceren actief betrekken.

Actie 2: Themaworkshops

  • Eenmaal de restaurants zijn geselecteerd gaan ze aan de slag met de roodbruine bieren tijdens verschillende workshops:
    • taste- en identeitsworkshop waarbij de deelnemers de roodbruine bieren leren kennen,
    • kookworkshop waarbij de deelnemers leren koken met roodbruin bier,
    • menu-engineeringsworkshop waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan met gerechten met roodbruin bier.

Actie 3: Netwerkmomenten en best practices

  • Na de workshops gaan de deelnemers aan de slag met begeleiding van de coaches.
  • Daarna volgen een terugkomdag en best practices (bezoeken brouwerijen en/of restaurants).

Actie 4: promotiecampagne

  • Na de persconferentie volgt vanaf begin 2017 de communicatie rond de acties van de betrokken restaurants. Dit kadert is de ruimere promotiecampagne rond de roodbruine bieren.

 

Extra info:

  • Looptijd: april 2016 – voorjaar 2017
  • Regio: Leiestreek
  • Het totale projectbudget bedraagt € 10.000 aangevuld door regiobudget voor de promotiecampagne
Lien Vanhaverbeke

Contactpersoon

Lien Vanhaverbeke (en Liesbet Billiet)
Regiomedewerker Leiestreek
+32 56 24 99 95
lien.vanhaverbeke@westtoer.be

Westtoer
Koning Albert I-laan 120
8200 Sint-Michiels